Piksel KidZ – STRØMFØRENDE TEKSTIL OG MYK ELEKTRONIKK

Oct 4th – 8thth – 10h-13h | 16-19h
Gratis verksted for barn/unge i alderen 8-18 år for påmelding: piksel21(at)piksel(dot)no

Vil du lage en t-skjorte med lys som blinker når noen gir deg et klapp på skulderen? Eller en veske som lyser opp når den blir for tung? Går det egentlig an å bygge elektroniske kretser med nål og tråd? Eller strikke en sensor?

Et introduksjonskurs for alle aldre i elektronisk tekstil og hvordan man kan designe egne enkle kretser.

Deltagerne får grunnleggende innføring i krets-tankegang, blir presentert for tekstile strømførende materialer og tekstile teknikker for å bygge enkle sensorer før de planlegger og lager en egen tekstil krets med LED-lys på t-skjorte eller veske.

1: Introduksjon

a) Hvorfor kalles det en “krets” og hvordan beveger strømmen seg i strømførende materialer

b) Bli kjent med materialene vi skal bruke, både tekstil og tradisjonell elektronikk

c) Hvordan kan man lage en tekstil sensor?

2: Eget design

a) Deltagerne tester materialene og prøver seg på å lage en sensor

b) Planlegging av eget design: tegne krets: både teknisk (hvilke komponenter hvor) og designmessig (hvilke materialer, broderi eller applikasjon, estetisk uttrykk på krets på t-skjorte)

3: Lage krets

4: Felles presentasjon av resultater

Hillevi Munthe

Hillevi Munthe er tekstilkunstner og lærer i grunnskolen. Hun har jobbet med elektronisk tekstil i eget kunstnerisk arbeid siden 2009 og som prosjektleder for det workshop-baserte prosjektet “Soft Technology” på Atelier Nord (2010-2013). I eget arbeid jobber hun med programmerbar bevegelse i tekstile materialer.

Elisabeth Schimana

Elisabeth Schimana has been working as a composer, performer and radio artist since 1983. She studied electro-acoustics and experimental music at the University of Music and Performing Arts Vienna, computermusic-composition at the IEM, Graz and musicology and ethnology at the University of Vienna. Her work concentrated for many years on space / body / electronic. She has ongoing cooperations with the Austrian Kunstradio. She also focus on research in the field of woman, art and technology. Elisabeth Schimana gives lectures and holds composition workshops all over the world.

Duration: 5 day – 3 hours/day
Age: 10-18 years old.
Exhibition: Bergen City

Piksel KidZ Lab is supported by the Norwegian Cultural Fund and Vestland Fylkeskommune.

2nd – 6th November – 10h-13h | 16-19h
Gratis verksted for barn/unge i alderen 8-18 år for påmelding: piksel20(at)piksel(dot)no

STRØMFØRENDE TEKSTIL OG MYK ELEKTRONIKK

Vil du lage en t-skjorte med lys som blinker når noen gir deg et klapp på skulderen? Eller en veske som lyser opp når den blir for tung? Går det egentlig an å bygge elektroniske kretser med nål og tråd? Eller strikke en sensor?

Et introduksjonskurs for alle aldre i elektronisk tekstil og hvordan man kan designe egne enkle kretser.

Deltagerne får grunnleggende innføring i krets-tankegang, blir presentert for tekstile strømførende materialer og tekstile teknikker for å bygge enkle sensorer før de planlegger og lager en egen tekstil krets med LED-lys på t-skjorte eller veske.

1: Introduksjon

a) Hvorfor kalles det en “krets” og hvordan beveger strømmen seg i strømførende materialer

b) Bli kjent med materialene vi skal bruke, både tekstil og tradisjonell elektronikk

c) Hvordan kan man lage en tekstil sensor?

2: Eget design

a) Deltagerne tester materialene og prøver seg på å lage en sensor

b) Planlegging av eget design: tegne krets: både teknisk (hvilke komponenter hvor) og designmessig (hvilke materialer, broderi eller applikasjon, estetisk uttrykk på krets på t-skjorte)

3: Lage krets

4: Felles presentasjon av resultater

Hillevi Munthe

Hillevi Munthe er tekstilkunstner og lærer i grunnskolen. Hun har jobbet med elektronisk tekstil i eget kunstnerisk arbeid siden 2009 og som prosjektleder for det workshop-baserte prosjektet “Soft Technology” på Atelier Nord (2010-2013). I eget arbeid jobber hun med programmerbar bevegelse i tekstile materialer.

Elisabeth Schimana

Elisabeth Schimana has been working as a composer, performer and radio artist since 1983. She studied electro-acoustics and experimental music at the University of Music and Performing Arts Vienna, computermusic-composition at the IEM, Graz and musicology and ethnology at the University of Vienna. Her work concentrated for many years on space / body / electronic. She has ongoing cooperations with the Austrian Kunstradio. She also focus on research in the field of woman, art and technology. Elisabeth Schimana gives lectures and holds composition workshops all over the world.

Duration: 5 day – 3 hours/day
Age: 10-18 years old.
Exhibition: Bergen City

Piksel KidZ Lab is supported by the Norwegian Cultural Fund and Vestland Fylkeskommune.

Subscribe to our newsletter!